Aurinkokennolasi

Aurinkokennolaseilla saadaan kiinteistön julkisivupinnat hyötykäyttöön ja samalla tuottamaan energiaa.

Aurinkokennolasilla on monta nimeä. Yleisin nimi on sille aurinkokennolasi, mutta siitä käytetään myös englanninkielistä photovoltaic lasi tai aurinkosähkölasi nimiä.

Aurinkokennolasi on ratkaisu, kun haluat säästää kiinteistön sähkökustannuksissa ja samalla nostaa sen statusta ja huomioarvoa sekä pienentää hiilijalanjälkeä.

Me tuomme ratkaisun, missä kiinteistön ulkopintoihin kuten julkisivuihin, lasikaiteisiin ja lasikatoksiin on mahdollista asentaa aurinkokennolasit aurinkoenergian tuottamiseen ja sen hyödyntämiseen.

Aurinkokennolasi valmistetaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden ja mittojen mukaan. Aurinkoenergiaa keräävät komponentit ovat integroitu osaksi lasirakennetta. Lasi on aina karkaistu laminoitu turvalasi, jonka valmistuksessa valonläpäisyä voidaan säädellä. Lisäksi eri värit sekä muodot ovat mahdollisia tehdä asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Aurinkokennolasi voidaan liittää osaksi eristyslasia, jolloin se toimii erinomaisesti myös julkisivulasituksissa. Se voidaan valmistaa myös läpinäkymättömäksi ja halutun väriseksi, jolloin se soveltuu mainiosti myös rakennusten julkisivujen betonin ym. rakenteiden katteeksi. Näin saadaan rakennuksen kaikki julkisivupinnat, niin halutessa, tuottamaan aurinkosähköä. Suunnitteluun vapauksia tuo myös mahdollisuus käyttää eri värisiä tekstuurilaseja, taustamaalausta tai digiprinttausta.

Lasit valmistetaan mittatilaustyönä aina karkaistuna laminoituna lasina, alkaen 4+4mm, kalvonpaksuus 1,52mm. Aurinkosähkölasi voidaan liittää käyttötarkoituksensa mukaisesti osaksi kaikkia lasiratkaisuja, missä voidaan käyttää osana karkaistua laminoitua turvalasia.

Kehitystyön taustaa Aurinkokennolaseista.

Aurinkokennolaseja on kehitetty jo yli 10 vuoden ja yli 1000 projektin kokemuksella. Niitä on asennettu vuodesta 2004 alkaen parvekkeiden kaidelaseista rautatieasemien katoksiin – toimitiloihin, julkisiin rakennuksiin, yksityisasuntoihin, ravintoloihin, autokatoksiin. 

Kaikki lasit ovat CE hyväksyttyjä ja valmistettu EN standardien mukaisesti.

Aurinkokennolasit sopivat hyvin julkisivulaseihin, parveke- ja kaidelaseihin sekä kattojen ja katoksien laseiksi.

  • 1=Aurinkosähkölasi julkisivulasina
  • 2=Aurinkosähkölasi parvekkeen kaidelasina
  • 3=Aurinkosähkölasi eristyslasina kattolasituksena
  • 4= Aurinkosähkölasi terassin katelasina