Digiprintattu lasi

Digiprinttauksella saavutetaan monipuolisia, monivärisiä ja myös valokuvan kaltaisia kuvia, kuivioita sekä efektejä

Digiprinttaus mahdollistaa luoda julkisivulaseilla tai lasiväliseinillä oman brändin sekä tuotteiden mukaisen ulkonäön. Sopii hyvin uudis- tai korjausrakentamiseen, antaen kiinteistölle ja sisätiloille uutta näyttävyyttä ja näkyvyyttä.

Digiprinttauksella voidaan vaikuttaa kiinteistöjen ulkonäköön luoden sille uniikin statuksen ja sitä kautta arvoa ja haluttavuutta.

Uusimpia innovaatioita digiprintatussa lasissa on aurinkokennolasin päälle digiprintata haluttuja kuvia tai kuvioita.

Digitaalisesti tulostetusta lasista käytetään yleisemmin termejä digipainettu lasi, dgitulostettu lasi tai digiprintattu lasi.

Digiprinttauksessa lasille tulostetaan kuvatiedostosta halutunlaiset kuvat, kuviot ja värit. Tarkkuus on 720 – 820 dpi, jolloin saadaan selkeät ja tarkat kuvapinnat.

Menetelmällä voidaan saavuttaa lopputuloksena monipuolisia, monivärisiä ja valokuvan kaltaisia kuvia ja kuivioita sekä efektejä – jopa taideteoksia.   Digiprintattu lasi antaa arkkitehdeille, suunnittelijoille ja taiteilijoille lähes rajattomat mahdollisuudet julkisivujen ja sisustuksen suunnitteluun.

Digiprinttauksessa keraaminen väri tulostetaan lasin pintaan ennen lasin karkaisuprosessia. Karkaisuprosessin aikana värit kiinnittyvät lasiin äärimmäisen lujasti. Värejä ei pysty raaputtamaan lasin pinnasta pois. Digitulostettu lasi on aina karkaistua lasia. Digitaalinen tulostusjälki on teknisiltä ominaisuuksiltaan huippulaadukasta, jopa 820 dpi.

Digiprintattu lasi voidaan toteuttaa karkaistuna 1K lasina, karkaistuna laminoituna lasina sekä eristyslasina. Digiprinttaus sopii sekä yksittäiskappaleiden tekemiseen että suuriin sarjoihin ja kohteisiin. Digiprintatut lasit ovat sään ja UV-valon kestäviä. Tulostaminen voidaan toteuttaa useilla eri tavoilla kuten 100 % peittävänä (esim. luontokuva) tai rasteripistetekniikalla, jolloin lasista näkee sisältä ulos, mutta ulkoa katsottaessa kuvapinta näyttää yhtenäiseltä.